Tel: 0599-662812

Houtskeletbouw  is een wat modernere techniek, een prefab bouwmethode dat zeker in opmars is in ons land. Er zijn zelf gemeentes die deze houten constructie in bepaalde wijken voorschrijven.

Passiefhuizen, energiezuinig en duurzaam bouwen worden vaak opgetrokken in houtskeletbouw. Dit bouwsysteem is bijzonder geschikt voor eengezinswoningen, appartementencomplex, grote kantoorpanden en voor grote overspanningen.

De wanden bestaan uit een constructief raamwerk (skelet) van balken (15-5 cm) die op vaste afstanden van elkaar (40–60 cm) vertikaal geplaatst worden. Deze zijn onderling verbonden door horizontale bevestigde balken (kepers) met dezelfde diameter, welke samen kaders vormen.

In deze kaders wordt akoestisch en thermisch isolatiemateriaal geplaatst, dat zorgt voor een hoge isolatiewaarde zonder ruimteverlies.

De buitenzijde krijgt een beplating van o.s.b. die voorzien wordt van regelwerk (luchtspouw), daarna damp-open folie en aftimmering met schijnlogs (3,5 cm). Aan de binnenzijde komt een dampdichte folie, rabatdelen en/of gipsvezelplaat.

De buitenafwerking van skeletbouw kan echter ook uit een pleisterlaag bestaan. Combinaties van pleisterwerk en hout is ook mogelijk. Net als bij de houtstapelbouw, is ook prefab van houtskeletbouw volledig geautomatiseerd.

Door op de juiste wijze gebruik te maken van de specifieke eigenschappen van de verschillende bouwmaterialen, zorgen deze samen voor een lichte, stabiele en duurzame woning met hoge isolatiewaarden.

Wenst u meer informatie over houtskeletbouw bel dan tel: 0599-662812 of maak gebruik van ons contactformulier.