Tel: 0599-662812

Stapelbouw is een eeuwenlang beproefde bouwwijze welke in de laaste decenia is geëvolueerd tot een perfect bouwsysteem voor duurzame woningen.

De techniek bestaat in het horizontaal stapelen van gelamineerde balken (logs), met dubbel of tripel veer en groef, met een dikte van 45mm tot 120mm of meer, tot deze samen een muur van houten elementen vormen.

Na in de droogkamers te zijn geweest wordt het hout gecontroleerd, gesorteerd, gevingerlast, gevlakt en verlijmt tot gelamineerde balken.
Een softwareprogramma berekent de muren, vloeren en dakbalken, waarna het schaven, zagen en frezen in de fabriek gebeurt, met computergestuurde machine’s die met deze digitale gegevens aangestuurd worden.

Alles onder toeziend oog van de vakman die ondermeer belast is met de kwaliteitscontrole. Hierdoor zijn alle bouwelementen perfect op maat gemaakt en worden fouten tot een minimum beperkt. De balken worden na controle, behandeld in een impregneerstation voor duurzame bescherming.

De hoek verbindingen kunnen getande- of keepverbindingen zijn. De buitenzijde van de logs kunnen geleverd worden met rond- of recht profiel. De verticale en horizontale stabiliteit van deze constuctie word gewaarborgt niet alleen door de druksterkte van de houtmassa maar tevens door het aanbrengen van vertikale balken aan de binnenzijden van de wanden en door stalen verankering en/of vertikale stalen trekstangen (afhankelijk van de constructie-eisen).

Verder gebruik van damp-openfolie, isolatie van verschillende dikte’s, dampdichte folie, luchtspouw en binnenbetimmering (hout of/en gipsplaten) leveren massive wanden met hoge isolatiewaarden voor zeer solide en originele houten woningen.

Omdat hout bijzonder sterk is en gemakkelijk te bewerken, maar toch ruim de helft lichter dan beton of metselwerk, beïnvloed dit niet alleen de prijs voor de fundering maar ook de totale bouwkosten. Reeds na enkele weken is u houten huis wind- en waterdicht. Hiermede hebt U kortere bouwtijden en dus lagere kosten en bouwrente.

Wenst u meer informatie overhoutstapelbouw bel dan tel: 0599-662812 of maak gebruik van ons contactformulier