Tel: 0599-662812

De ATP-houtbouw manier van werken is kostenbesparend, flexibel en betrouwbaar.

De ATP-houtbouw manier van werken is kostenbesparend, flexibel en betrouwbaar. Voordat U informatie bij ons aanvraagt, hebt U waarschijnlijk al bij uw gemeente van uw keuze, geïnformeerd of het bouwen van een houten huis hier is toegestaan. Misschien hebt U al een kavel aangekocht, een kavel op het oog of U bevindt zich nog in de zoekende fase.

In alle gevallen zullen wij ons best doen om U zoveel mogelijk informatie te verstrekken.


Mocht U een antwoord willen hebben op algemene vragen, dan kunt U gebruik maken van het contactformulier.

1.
Voorlopige ontwerpfase
Met het offerteformulier maken wij uitgebreidere kennis met uw wensen en eisen v.w.b. vormgeving, afmeting, voorkeuren, indeling e.d. Bij een aantal antwoorden hebt U verschillende opties. U kunt b.v. kiezen uit een van onze basismodellen, welke qua indeling en maten aangepast kunnen worden. U kunt echter ook kiezen voor ’n geheel nieuw ontwerp op basis van een architectentekening, een eenvoudige schets en/of een foto. Deze stuurt U per email naar ons toe en vrij kort hierna krijgt U van ons een globale kostenberekening, met daarop de prijzen per onderdeel.

1a.
In een persoonlijk onderhoud dat plaats kan vinden op ons kantoor of bij U thuis, bespreken wij met U de verdere details op het gebied van ontwerp, uitvoering, constructie, enz. en wij zullen proberen al uw vragen te beantwoorden. Ook wordt u uitvoerig geïnformeerd op gebied van mogelijkheiden qua bouwmethodes, techniek en afwerking. Al deze gegevens worden wederom verwerkt in ’n  voorlopige offerte samen met de ontwerpschetsen. Natuurlijk hebt U de keuze om bepaalde onderdelen van het bouwprograma in eigen beheer te nemen.

Uiteraard zijn bovenstaande werkzaamheden voor U, geheel kostenloos en vrijblijvend.

1b.
Op basis van onze ontwerpschetsen, kan de Welstandcommissie van uw gemeente, in de meeste gevallen haar mening  bepalen. Soms echter wil de Welstandcommissie de bouwtekeningen die gemaakt zijn door een architect, raadplegen. Voor het maken van deze architectschetsen zijn echter kosten verbonden.Een architect kan dan onze schetsen gebruiken voor zijn tekening, wat kostenbesparend werkt. Eventuele wijzigingen van de Welstandcommissie worden opnieuw uitgewerkt in het vernieuwde ontwerp en de gedetailleerde offerte.

Al vanaf de voorlopige ontwerpfase tot en met de oplevering houden wij nauwkeurig rekening met uw financiële uitgangspunt en proberen, zo veel mogelijk, kostenbesparend voor U te werken.

2.
Definitieve ontwerpfase
Indien U wenst, kan ATP-houtbouw, alle specifieke bouwkundige tekeningen en berekeningen  (EPN-berekening, bouwbesluitrapport , technische tekeningen en constructieberekeningen) plus de benodigde bouwvergunningen voor U laten verzorgen. Al deze technische informatie gaat naar de afdeling bouw-en woningtoezicht van uw gemeente voor de toetsing.
Hier zijn echter legeskosten aan verbonden, welke per gemeente kunnen verschillen.

Wanneer alle vergunningen zijn toegewezen plaatsen wij vervolgens de definitieve order bij onze eigen fabriek.

3.
Bouwfase
De préfabricage van uw huis zal tussen de 8 á 12 weken bedragen. Bij de traditionele “Canadian”-logbouw zal deze bouwperiode een aantal weken langer zijn. Tijdens de fabricage kan de fundatie gereed worden gemaakt, waarbij ook alle aan- en afvoeren hun vaste plaats krijgen. Hierna worden alle houten onderdelen voor transport gereed gemaakt en de truck vertrekt naar uw plaats van bestemming.

Voor aankomst van het transport arriveren onze specialisten, die vervolgens afladen, sorteren en met de montage van uw huis beginnen. De planning is dusdanig dat zodra het funderingswerk gereed is wij direct kunnen beginnen met de bouw van uw huis. In 1 tot 2 weken wordt het hoogste punt reeds bereikt en hierna gaan wij verder met de afwerking.

Tijdens het gehele bouwproces zijn kleine wijzigingen in overleg mogelijk. Het komt weleens voor, dat met het groeien van het huis, U een idee krijgt waarbij een binnenmuur iets verplaatst moet worden, een extra deur of misschien een dakraam bij te plaatsen.

Indien dit constructief verantwoord is doen we dit graag voor u. We bespreken dan ook van te voren met U of hier extra kosten aan zijn verbonden, zodat U achteraf geen onplezierige verrassingen zult krijgen.

De periode van afwerking is afhankelijk van uw keuze. Het moment is daar! Uw droomhuis wordt opgeleverd.

ATP-houtbouw zorgt voor complete ondersteuning en ’n deskundige begeleiding tijdens het gehele bouwproces en ook daarna.

4.
Eindfase
Bij ATP-houtbouw is de keuze aan U: cascobouw, casco-plus of sleutelklaar.
Kiest U echter om hierbij een aantal posten in eigen beheer te nemen, dan bent U hier uiteraard geheel vrij in.

Cascobouw: betekend bij ons méér dan alleen wind- en waterdicht. Hierbij ook: isolatie en bouw van alle muren, isolatie van dak(en), binnendeuren, dubbel glas, event. binnentrap(pen), eventuele raamluiken en houtvloer op de etage.

Casco-plus: bovendien met binnenbetimmering van wanden en plafonds met hout of gipsplaten, hout- of plavuizenvloer op de begane grond, dakbedekking, goten/pijpen en beitsen van de buitenzijde (al naar gelang in de offerte beschreven).

Sleutelklaar: Buiten de bovengenoemde werkzaamheden nog extra: fundatie, gas, water, electra, afvoeren, centrale verwarming, ventilatievoorzieningen, complete keukeninrichting, badkamersanitair, sanitair toiletruimte, tegelwerk en het nodige binnenpleisterwerk .
ATP-houtbouw werkt hierbij samen met diverse onderaannemers. Hiervoor worden bij de prijsbepaling, z.g.n. stelposten opgenomen, welke naar boven/beneden kunnen afwijken.