Tel: 0599-662812

Als een van de belangrijkste natuurlijke en de meest ecologisch verantwoorde materialen, vervult hout een essentiële rol in ons dagelijks leven.

Als een van de belangrijkste natuurlijke en de meest ecologisch verantwoorde materialen, vervult hout een essentiële rol in ons dagelijks leven. Het materiaal is van nature sterk, duurzaam, elastisch en eenvoudig te bewerken. Daarnaast heeft hout een bijzondere sfeer en geeft oneindig veel mogelijkheden op het gebied van overstekken en overkappingen.

Overal in de wereld wordt volop met hout gebouwd. Momenteel is houtbouw in opmars in ons land. Meer en meer mensen ontdekken de enorme voordelen van bouwen met hout t.o.v.  traditioneel metselwerk. Architecten, bouwkundigen en ATP-houtbouw bieden U de kans om dit uitgesproken milieuvriendelijke materiaal ten volle te benutten.

Onze houten huizen worden gemaakt van de beste kwaliteit vuren hout, geïmpregneerd met milieuvriendelijke producten voor een optimale bescherming tegen aanvallen van insecten, schimmels (conf. EN 46), vocht en vuurbestendigheid (conf. NEN 605). Na voltooiing van de bouw worden ook de hoogwaardige Canadese of Scandinavische beitsen aangebracht. De dekkend of transparant kleur wordt door U bepaald. Kozijnen, ramen en deuren worden af fabriek met Sikkens Cetol HLS met uv filter beschermd.

De geschaafde, geprofileerde en gelamineerde logs worden met de modernste technologie, onder deskundig vakmanschap verwaardigt in onze fabriek. Dat biedt U de zekerheid, bij normaal onderhoud, dat uw huis in perfecte conditie zal blijven.

Het lamineren van balken is een methode die ontwikkeld is voor het maken van trekvrije balken. De logs blijven nauwkeurig passend en kunnen op verschillende lengtes en diktes worden geschaafd waarbij scheurvorming en trekken niet meer aan de orde zijn. De methode om een gelamineerde balk te fabriceren is door meerdere gelijk dikke delen hout op/tegen elkaar te verlijmen en met vingerlassen te verbinden. Belangrijk is hierbij dat gelijkmatig gedroogd hout moet worden gebruikt voor het optimale proces van lamineren.
Hout, zoals door ons is verwerkt, heeft  een vochtigheidsgraad van 12%. In het relatieve vochtige klimaat van ons land biedt bouwen met gelamineerd hout een grote zekerheid.

ATP-houtbouw werkt met kwaliteitshout, zorgvuldig geselecteerd welk hoogwaardig bouwen mogelijk maakt.

Wij garanderen dan ook een zeer plezierig en onbezorgd woonklimaat.